2012. január 7., szombat

Titanic II (2010)

Nem tévedés, ez a híres nevezetes film 2. RÉSZE, amit pár nappal ezelőtt sikerült megtekintenem! :) Annyi "sok jót" hallottam róla, gondoltam, ha mást nem, de jó lesz a zs-gyűjteménybe... Túl sokat nem tévedtem. :PPP
Íme a részletes, spoileres kritika:

Kapunk 1 különösen hosszú főcímet, hegyekkel és sok jéggel, hófödte csúcsokkal, mindezt madártávlatból. Az aláfestő zene egész jó, ez már meglepett. Aztán mutatnak 1 szörföző illetőt, aki arra lesz figyelmes, hogy leszakad a távoli jéghegy. Vált a kép, majd James kapitány (Bruce Davison) jelenik meg a vásznon, mint helikopteres parti őrség. Rögtön eztán mutatják a Titanic II-t, ahova felszállni készülnek az emberek. 100 évvel a jól ismert katasztrófa után indul útjára a hajó. Amy (Marie Westbrook), James lánya is készül a hajóra szállni (hát persze!!!), 1 barátnőjével, ápolónőként fognak szolgálatba állni. A hajó tulajdonosa, a gazdag ficsúr, Hayden Walsh (Shane Van Dyke) helikopterrel  1 csapat cicababával érkezik, a lány ámulva nézi, majd kiderül, hogy nekik anno már volt közük egymáshoz, de végül szülői rosszallás miatt elváltak útjaik, meg persze mert a fiú nem jelentkezett (vagy valami hasonló). Elindulnak. 

Eközben a kapitány egyre aggasztóbb híreket kap, és az alattuk megrepedt jég miatt menekülniük kell (egy ember odavész). Cunami riadót hirdetnek mindenhol, a mozgó jéghegy miatt. Majd mutatják a Titanic II belsejét, ami 1 olyan, mint valami pláza, így rá nem jönnék, hogy hajó. :))) Szerintem valami bevásárlóközpontban forgatták. :))) Azt mondanom se kell, ég és föld a '97-es film díszlete és ez. :))) James persze aggódik a lánya miatt. A szuperbiztonságosésgigantikus hajón eközben szembesülnek vele, hogy jégtáblákat sodorhat a cunami az útjukba, ezért elfordulnak teljes sebességgel. Persze, a hajó nem kerülheti el a "végzetét" és a jégyhegy eltalálja őket. Hamarosan kitör a pánik... Amy barátnője megsérül, a lány siet a segítségére. Csatlakozik hozzá Hayden is, aki rögtön átavanzsál a világ legtisztességesebb fickójává. Eközben emberek pánikolnak, és esnek áldozatul, a mentőcsónakok fele tropa. "Nem számítottunk oldalsó behatásra". A hajó lassan az oldalára fog dőlni, és fél óra múlva elsüllyed. Hú, de meglepő. :P Elsősegélyben részesítik Amy barátnőjét, de szegény nem él sokáig, mert beszorul 2 ajtó közé, ami agyonnyomja. Azért a párocska nem kesereg sokat, tovább indul a csónakokhoz. A süllyedés abban merül ki, hogy megdöntik kicsit a hajót. :)
Eközben a kapitány megtudja, hogy az eddiginél is nagyobb cunami közeleg, ezért megtiltja a lányának, hogy a mentőcsónakba szálljon, mert a csónakokban túl veszélyes a cunami miatt. Hayden ígéretet tesz az apának, hogy a lányra vigyázni fog. Megbeszélik, hogy a búvárteremben találkoznak. 

Nagy nehezen eljutnak odáig, de búvárruha már csak 1 van, a víz pedig áramlik be és hideg. A srác persze a lányra adja a ruhát és a maszkot. Neki nem jut, és bármennyire sír-rí a lány, nincs más választása, mint hogy megfulladjon. :P
Azért Amy elindul és viszi magával a srácot. Mindeközben az apa és a doktornő, akivel megmenekültek a jéghegyomlás elől, leugranak a vízbe, 1 mentőtutajra. Ott megtalálják őket, és ki is húzzák. (A helikopter pedig leugrás után felrobban) A lány hosszú percekig próbálja újraéleszteni Hayden-t, de már nem sikerül... Amy megköszöni neki, és ezzel VÉGE is a filmnek, mintha csak elvágták volna. :)))

Azt hiszem fenti sorok önmagukért beszélnek, túl sok kommentár ehhez nem szükséges. Pedig egész jól indult, leszámítva a túl hosszú főcímet, és még a zene is egész jó volt. Igaz, hogy a film 1/3-áig többet foglalkoztak a cunamival, mint a hajóval de sebaj. Magát a süllyedést alig mutatták, alig-alig fulladt meg valaki, illetve nem is nagyon láttam senkit. Az emberkék mentőmellényben bámultak a vízben, mint a birkák. Igaz, hogy az eredetiben már pár perc alatt megfagyott mindenki, ezek még vígan beszélgettek... Sebaj... Szereplők számát se vitték túlzásba. A kurta-furcsa végről már nem is beszélve. Az unszimpi ficsúr pedig seperc alatt átavanzsált önfeláldozó úriemberbe, de úgy, hogy azt még Jack Dawson is megirigyelhette volna... :DDDD
Az egyetlen ismert név Bruce Davison, aki pedig A Bermuda háromszög rejtélyében jó alakítást nyújtott, itt csak gyenge közepes, úgy mint a többiek, akiket nem is ismerek. :PPP
Az is mindent elmond, hogy a film producere, forgatókönyvírója és rendezője is(!!!!) Shane Van Dyke (Hayden) volt. Azt már csak súgva jegyzem meg, hogy az IMDB-n eme alkotás 1.8-as (HEHEHEHE) átlaggal rendelkezik. :DDD Nagy előny viszont, hogy nem húzták el, mert csupán 90 perc a főcímmel együtt. ;)))

Én nem leszek olyan szőrös szívű... Ha nem lenne az alapfilm, akkor még egy 4-est is kapott volna tőlem, de így... Főleg a kevés vizes jelenet, béna hajós effektusok, unalmas színészi játék sokat nem érdemel (nem drukkoltam egyiküknek sem, nem sajnáltam egyiküknek sem. Ők is jó hamar túltették magukat a másik lány halálán.) Legfőképp a gagyi befejezés miatt túl sokra én se tudom pontozni. Sajnálatos módon viszont annyira nem is vicces, hogy kedvem legyen újra nézni. :P Értékelésem:

10/3